Letselschade na hondenbeet

Letselschade na hondenbeet

 
U kunt letselschade ervaren na bijvoorbeeld een bedrijfsongeval, verkeersongeluk of onder andere een medische misser. U heeft letselschade als u door de fout van iemand anders gewond bent geraakt. Dit geld ook voor een hondenbeet. Niet alleen de wonden van de beet zijn schade, ook de gevolgen daarna zoals een infectie, psychische klachten zoals angstgevoelens en schrikreacties of bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, waardoor u tijdelijk een lager inkomen heeft. Maar wat kunt u doen bij letselschade door een hondenbeet? Heeft u recht op schadevergoeding en wie is er aansprakelijk?

Aansprakelijkheid

De eigenaar van de hond is altijd aansprakelijk. Zelfs als de hondenbezitter zelf niets fout heeft gedaan blijft hij aansprakelijk voor wat zijn hond doet. Stel, de hond is aangelijnd, u bent gewaarschuwd de hond niet te aaien en u dat dat alsnog blijf de eigenaar aansprakelijk. Als die persoon in kwestie een normale aansprakelijkheidsverzekering heeft wordt letselschade altijd vergoed. Dat gaat via de verzekeringsmaatschappij van de eigenaar van de hond.

Schadevergoeding

Hoewel de fysieke wonden na een tijdje verdwijnen kunt u nog wel last hebben van de financiële gevolgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten die u moet betalen voor de eigen bijdrage van uw zorgverzekering en de kosten van het vervoer. Ook is het handig om alle geleden kosten te noteren. Alle bonnen, rekeningen van de zorgverzekeraar en overige kosten. Op deze manier heeft u bewijs dat u deze kosten heeft gemaakt. U kunt de schade natuurlijk zelf claimen maar soms helpt het om contact op te nemen met juristen die u kunnen helpen bij het claimen van een schadevergoeding. Daarom is het belangrijk dat u ook altijd de naam en het telefoonnummer van getuigen noteert, dit kan van belang zijn bij uw zaak.

Meer weten?

Bent u slachtoffer geworden van een hondenbeet? Of bent u juist eigenaar van en hond en wordt u hiervoor aansprakelijk gesteld? Zorg voor professionele hulp en sta in uw recht. Specialisten van Randstad Advocaten staan u graag bij.